Rychlé zeleninové karbanátky
22. 1. 2007

Rychlé zeleninové karbanátky
Můžete je ogrilovat nebo osmažit
Ingredience:
- 800 g cizrny z konzervy, slité a propláchnuté
- 1 malou cibuli, nakrájenou
- hrst zelené petrželky, nasekané
- kůru a šťávu z jednoho citronu
- po 2 lžičkách kmínu a koriandru
- 6 lžic hladké mouky + trochu na poprášení
- sůl a pepř na dochucení
- 4 lžíce olivového oleje
Příprava jídla:
1. Do mixéru vložte prvních šest ingrediencí ze seznamu, opepřete, případně osolte, a krátce prošlehejte na hrubou kaši. Přesuňte ji na pomoučenou pracovní plochu a vytvarujte čtyři placky (karbanátky).2. Karbanátky trochu pomoučněte. V teflonové pánvi rozpalte olej a pečte je z každé strany asi dvě minuty – dokřupava. Podávejte v žemlích s cibulkou a oblíbeným dochucovadlem.
Jde to ještě zdravěji: Karbanátky potřete olivovým olejem a pečte v troubě pod grilem dohněda, 8–10 minut z každé strany. Po mexicku: Okořeňte pro změnu mletým či drceným chilli.
Doba přípravy: 15
Opékání: 5 minut
Počet porcí: 4
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář