Mačkané bylinkové brambory
22. 1. 2007

Mačkané bylinkové brambory
Skvělá, lákavě ozvláštněná variace na bramborovou kaši! Lehké a snadné jídlo, které můžete navíc podávat jak horké, tak už vychladlé.
Ingredience:
- 800 g nových brambor
- 6 lžic panenského olivového oleje
- 2 lžičky nasekaného čerstvého
- nebo 1/2 lžičky rozemnutého sušeného tymiánu
- 2 lžičky sekaného čerstvého nebo 1/2 lžičky rozemnutého sušeného oregana (dobromysli)
- hrubou mořskou sůl a pepř na dochucení
Příprava jídla:
1.
Pečlivě omyté, ale neoloupané brambory zalijte v hrnci vařící vodou,
osolte
a uvařte doměkka. Trvá to patnáct až dvacet minut, podle druhu a velikosti.
2. V malé pánvi rozehřejte olej a krátce osmahněte bylinky – jejich vůně
se tak rozvine lépe. Z brambor slijte vodu, vsypte je do mísy a každou
trochu rozmáčkněte vidličkou; brambora by měla puknout, ale ne se
rozpadnout. Přelijte bylinkovým olejem a opatrně promíchejte.
3. Bramborovou směs přesuňte na servírovací mísu. Posypte solí a spoustou
černého pepře, nejlépe čerstvě mletého nebo drceného.
a uvařte doměkka. Trvá to patnáct až dvacet minut, podle druhu a velikosti.
2. V malé pánvi rozehřejte olej a krátce osmahněte bylinky – jejich vůně
se tak rozvine lépe. Z brambor slijte vodu, vsypte je do mísy a každou
trochu rozmáčkněte vidličkou; brambora by měla puknout, ale ne se
rozpadnout. Přelijte bylinkovým olejem a opatrně promíchejte.
3. Bramborovou směs přesuňte na servírovací mísu. Posypte solí a spoustou
černého pepře, nejlépe čerstvě mletého nebo drceného.
Doba přípravy: 20
Vaření brambor: 20 minut
Počet porcí: 4
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář