Lepenice
22. 1. 2007
![](http://www.apetitonline.cz/images/recepty/1072_small.jpg)
Lepenice
Říká se jí také žvanda a je skvělou přílohou k masu. Hodí se k pečenému vepřovému i zabijačkovým specialitám.
Ingredience:
- 600 g brambor
- sůl
- 250 g kysaného zelí, propláchnutého
- špetka cukru
- 1 cibule, najemno krájená a osmahnutá nasucho.
Příprava jídla:
1. Brambory nakrájejte na kostky a uvařte doměkka ve slané vodě. Zelí krátce povařte v osolené vodě, propláchněte a přisypte ke slitým bramborám. Zpracujte šťouchadlem a na závěr do lepenice zamíchejte osmahnutou cibulku.Doba přípravy: 10
Vaření brambor cca 20 minut
Počet porcí: 4
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář