Grilovaná zelenina s houbami
22. 1. 2007
Grilovaná zelenina s houbami
Mimořádně snadné a výjimečně chutné! Chcete-li sytější vegetariánské jídlo, přidejte k zelenině kousky uzeného tofu či tvrdého sýra.
ngredience:
- 3 středně velké mrkve
- 1 středně velkou cuketu
- 100 g pórku nebo chřestu
- 1 červenou papriku
- 8 kukuřiček
- 2 velké, nejlépe polní žampiony nebo jiné houby
- 4–6 lžic olivového oleje
- sůl a pepř na dochucení
- 2 lžíce piniových jadérek, slunečnicových nebo dýňových semínek octovou zálivku a sójovou omáčku
- na zakapání
Příprava jídla:
1. Rozpalte gril. Pekáček vyložte alobalem nebo pečicím papírem - ušetříte si jeho pozdější drhnutí. Mrkev pokrájejte a minutu předvařte. Cuketu nakrájete na větší kousky a na dužině vytvořte několik šikmých řezů. Větší pórky nebo chřest podélně rozpulte; papriku očistěte, zbavte jadérek a rozčtvrťte. 2. Srovnejte zeleninu a oloupané
houby do pekáče, pokapte olivovým olejem, osolte a opepřete. Grilujte
bez obracení tři až pět minut, dokud nezačne zelenina hnědnout. Pak
slijte všechnu šťávu, zeleninu posypte piniovými oříšky nebo semínky
a dejte ještě na minutu pod gril, aby se semínka trochu opekla. Před
podáváním zakápněte octovou zálivkou anebo sójovou omáčkou.
Rozhodnete-li se pro vydatnější variantu a budete chtít přidat sýr,
přisypte ho zároveň se semínky.
Doba přípravy: 20
Počet porcí: 2
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář