1.Vegatariánské recepty
Vegatariánské receptyBramborové nočky se sýrovou omáčkou mouka krupice 20 g (300 kJ), vejce 1/5
ks (70 kJ), bílí jogurt 100 g (310 kJ), niva 35 g (540 kJ), zelená petrželka, salátová okurka 150 g (100 kJ), sůl, ocet, nekalorické sladidlo, na špičku nože kypřící prášek Předem uvařené, vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle, osolíme, přidáme mouku, vejce, prášek do pečiva a zpracujeme těsto. Z těsta utvoříme válečky, nakrájíme na cca třícentimetrové kousky, vidličkou každý váleček mírně přimáčkneme a uvaříme ve vroucí vodě jako knedlíky. Hotové nočky scedíme a uchováme v teple. Plísňový sýr nastrouháme, zamícháme do jogurtu a elektrickým šlehačem nebo metličkou vyšleháme do krému. Nočky servírujeme přelité sýrovou omáčkou a ozdobíme sekanou petrželkou, doplníme okurkovým salátem se sladkokyselou zálivkou. |
|
Zapečené brambory s jarní cibulkou, salát s ředkvičkami tuk na vymazání formy (160 kJ), majoránka
cibulková nať 50g (70kJ), sekaná petrželka 10 g (20
kJ), česnek 2 stroužky (40 kJ), šmakoun případně bílky 70 g (150 kJ),
vejce 1 ks (170 kJ), tvrdý sýr 30 % t.v.s 30 g (310 kJ), salát endivie 100 g (50 kJ), ředkvičky 50 g (40 kJ), hořčice 10 g (50 kJ), sůl, římský kmín, mletý pepř, ocet, nekalorické sladidlo Zeleninu omyjeme a očistíme. Brambory nakrájíme na plátky, dáme do tukem vymazané zapékací formy, posypeme na kroužky pokrájenou cibulkovou natí, drceným česnekem, majoránkou, sekanou petrželovou natí, obložíme šmakounem (nebo bílky) pokrájeným na tenké plátky, ochutíme solí, kmínem, pepřem a dáme péct do trouby. Sýr nastrouháme na jemném struhadle, přidáme vejce, dvě lžíce vody, rozšleháme, přelijeme přes brambory a necháme zapéct do zlatova. Salát natrháme na kousky, naservírujeme na misku, doplníme ředkvičkami nakrájenými na plátky a přelijeme zálivkou ušlehanou ze soli, octa, hořčice a sladidla. |