TĚSTOVINY Penne s lososem, cuketou a citronem
  
    4. 1. 2007
    TĚSTOVINY Penne s lososem, cuketou a citronem
Ingredience:
| penne - Penne Rigate Barilla 500 g (3300 kJ) | 660 kJ / 100 g | 
| losos - 300 g (2535 kJ) | 845 kJ / 100 g | 
| sůl & pepř - špetka (0 kJ) | 0 kJ / 100 g | 
| olej olivový - extra panenský - 3 lžíce (1164 kJ) | 3881 kJ / 100 ml | 
| citron - 1 ks (296 kJ) | 197 kJ / 100 g | 
| pažitka poříční - k dochucení (20 kJ) | 200 kJ / 100 g | 
| cuketa - 300 g (231 kJ) | 77 kJ / 100 g | 
| šalotka - 1 ks (175 kJ) | 175 kJ / 100 g | 
Návod:
 Nejdříve
nakrájejte lososa i cuketu na kostičky, pak nasekejte šalotku nadrobno
a osmahněte ji spolu s lososem na pánvi s troškou oleje. Na jiné pánvi
osmahněte cuketu, aby byla měkká, a pak ji přidejte k lososu.
Nejdříve
nakrájejte lososa i cuketu na kostičky, pak nasekejte šalotku nadrobno
a osmahněte ji spolu s lososem na pánvi s troškou oleje. Na jiné pánvi
osmahněte cuketu, aby byla měkká, a pak ji přidejte k lososu.Uvařte těstoviny v dostatečném množství osolené vody (doba varu 9-11 minut), aby byly „na skus“ a sceďte. Přidejte je k omáčce z lososa a cukety a ještě chvilku povařte, aby se chutě promísily. Pak přidejte nastrouhanou citrónovou kůru, posypte nasekanou pažitkou a promíchejte. Podávejte ihned.
Doporučené víno
K tomuto aromatickému, lehce nahořklému jídlu vám doporučujeme suché bílé víno.
Rodinné tipy
Kdybyste chtěli zvýraznit chuť, tak nahraďte čerstvého lososa uzeným.
Dobrou chuť
Doba přípravy: 30min.
Porce: 4
Energetická hodnota: jedna porce 1931 kJ
