Salát z pánve
22. 1. 2007
Salát z pánve
Lehké, ale sytivé! Výtečná je i verze s krůtími prsíčky.
Ingredience:
- 200 g malých brambor
- 2 řapíky celeru, šikmo nakrájené
- 1 červenou papriku, nakrájenou na proužky
- 1/4 salátové okurky, nakrájené na kousky
- 2 jarní cibulky, nakrájené na jemné plátky
- 2 kuřecí prsíčka bez kůže, o celkové hmotnosti 300 g
- 1 lžičku mletého černého pepře sůl na dochucení
- 1 lžíci olivového oleje
Příprava jídla:
1. Ve
větším hrnci uveďte do varu osolenou vodu, vsypte do ní rozpůlené
brambory a vařte je osm až deset minut. Slijte. Ostatní nakrájenou
zeleninu promíchejte v servírovací míse.
2. Kuřecí prsíčka nakrájejte na proužky a poprašte je solí a pepřem. Na těžké
pánvi nebo woku rozpalte olej, vsypte maso a za stálého míchání ho opékejte
asi čtyři až šest minut. Potom jeden kousek překrojte, abyste zjistili, jestli není
uvnitř ještě růžový – pokud ano, opékejte další minutu.
3. K masu vsypte brambory, zamíchejte, prohřejte.
Obsah pánve vsypte do mísy k zelenině, promíchejte a hned podávejte.
brambory a vařte je osm až deset minut. Slijte. Ostatní nakrájenou
zeleninu promíchejte v servírovací míse.
2. Kuřecí prsíčka nakrájejte na proužky a poprašte je solí a pepřem. Na těžké
pánvi nebo woku rozpalte olej, vsypte maso a za stálého míchání ho opékejte
asi čtyři až šest minut. Potom jeden kousek překrojte, abyste zjistili, jestli není
uvnitř ještě růžový – pokud ano, opékejte další minutu.
3. K masu vsypte brambory, zamíchejte, prohřejte.
Obsah pánve vsypte do mísy k zelenině, promíchejte a hned podávejte.
Doba přípravy: 5
Vaření: 20 minut
Počet porcí: 2
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář