Pečené hrušky nebo jablka se skořicí a vanilkovým krémem
Pečené hrušky nebo jablka se skořicí a vanilkovým krémem
4 zralé hrušky nebo jablka,
1/2 citrónu,
2 lžíce třtinového cukru,
1 lžička skořice,
1 Vitalinea vanilkový krém
4 porce, 1 porce asi 400 kJ
Hrušky oloupeme, podélně rozkrojíme a odstraníme jádřince. Potřeme je citrónovou šťávou a poklademe rozkrojenou stranou do zapékací misky, pečeme je asi 20 minut při 200°C. Před dopečením je posypeme skořicí a cukrem a necháme zhnědnout. Podáváme s vanilkovým krémem Vitalinea, jste-li ale na čokoládu, kupte si Vitalineu klidně čokoládovou.
Doba přípravy 5 minut, doba pečení 20 minut.