1.Šunkový salát s křenem
Šunkový salát s křenem
Připravíme si 200 g kuřecí šunky,
100 g měkkého nízkotučného tvarohu,
1/2 nízkotučného bílého jogurtu,
30 g čerstvého křenu.
3 porce, 1 porce asi 580 kJ
Šunku nakrájíme na drobné kostičky a zamícháme s "křenovou šlehačkou". "Křenovou šlehačku" si vyrobíme nešleháním tvarohu, jogurtu a křenu, není potřeba solit. Lepší chutná vychlazené
Pokud jíme jen se zeleninou, bez pečiva, splňuje salát zásady dělené stravy - bílkovinné jídlo.
Doba přípravy 15 minut, doba chlazení 1 hod.
Porovnáme-li kalorickou, resp. energetickou hodnotu klasického šunkového závitku se šlehačkou, dostaneme se k hodnotě kolem 3000 kJ a samozřejmě, že obsah bílkovin je nižší.