Indonéský salát
Indonéský salát
1000 g syrového kuřete
50 g oleje
70 g těstovin
150 g cibule
80 g ananasového kompotu
80 g sterilovaných žampionů
80 g sterilované kapie
10 g rozinek, 10 g soli, česnek, kari koření
Očištěné kuře potřeme česnekem utřeným se solí, olejem a upečeme je.
Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě tak, aby se nerozvařily a
propláchneme je studenou vodou. Kolečka cibule krátce podusíme na
zbývajícím oleji, přidáme koření kari, odstavíme a necháme vychladnout.
Kuře po upečení a zchladnutí vykostíme a nakrájíme na hrubší kousky.
Nakrájené kuřecí maso smícháme s vařenými těstovinami a dušenou cibulí.
Přidáme kousky ananasu, plátky žampionů, nudličky kapie, oprané a
spařené rozinky.
Salát promícháme, podle potřeby dochutíme solí a necháme vychladit.