Ryba na petrželce
22. 1. 2007

Ryba na petrželce
Zelená petržel je určitě nejpoužívanější ze všech bylin. A není divu: dokáže jídlu dodat nejen profesionální vzhled a osvěžující barvu, ale taky nezaměnitelnou chuť.
Ingredience:
- 4 filátka z pevné bělomasé ryby (použili jsme halibuta)
- 2 lžíce jemného oleje
- 2 hrsti velmi jemně sekané hladkolisté petrželky
- sůl a pepř
Příprava jídla:
V silnostěnné pánvi rozehřejte směs másla a oleje a dozlatova na ní z obou stran opečte rybu (nejdřív ji ovšem pečlivě osušte). Osolte ji a opepřete. Tuk v pánvi ještě chvíli zahřívejte, aby začal oříškově vonět a nabyl zlatohnědé barvy; dávejte ale pozor, snadno se připaluje! Směsí přelijte plátky ryby a podávejte – nejlépe s opékanými nebo jen vařenými brambory s máslem, hojně posypané petrželkou.Doba přípravy: 5
Smažení: 10 minut
Počet porcí: 4
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář