Pečená ryba s brambůrkami
22. 1. 2007
Pečená ryba s brambůrkami
Svůdně rychlé jídlo
Ingredience:
- 1 kg velkých pevných brambor
- olej na zakapání a na vymazání plechu
- 12 kousků (filátek) pevné bělomasé ryby, například aljašské tresky, celková váha 750 g
- sůl
- 1 lžíce hladké mouky
- 3 bílky, lehce rozšlehané vidličkou s 1 lžící nízkotučného mléka
- 160 g strouhanky smíchané se 40 g rozdrcených kukuřičných lupínků
Příprava jídla:
1. Předehřejte troubu na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky silné centimetr a půl, a ty pak na centimetr široké hranolky. Rozložte je na plech a zakapejte olejem. Nepřikryté je pečte do zlatohněda (trvá to kolem 35 minut).
2. Mouku nasypte na talířek nebo prkénko. Každé filé mírně osolte a z obou stran obalte v mouce (trochu přitlačte, aby držela; pak plátek ryby oklepejte). Poté filé protáhněte v bílcích rozšlehaných s mlékem a nakonec je obalte ve strouhance s kukuřičnými lupínky a oklepte.
3. Plátky ryby naklaďte na vymazaný plech; až se budou brambory péct čtvrt hodiny, vložte nad ně plech s filé a oboje pečte ještě dvacet minut.
Doba přípravy: 30
Pečení: 35 minut
Počet porcí: 4
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář