Lososové špízy-kebaby s ovocem
Lososové kebaby s ovocem
200g lososa,
1 ananasu( nebo 1 pomeranč,
2
mandarinky apod.),
šťáva z 1 pomeranče,
2 lžičky medu,
2 prolisované
stroužky česneku,
sůl,
barevný pepř
2 porce, v jedné porci asi 790 kJ
Lososa i ovoce rozkrájíme na kostky a střídavě napichujeme na špejle, event. špízové jehly. Do misky vymačkáme šťávu z pomeranče, do ní prolisujeme česnek a na konec vmícháme med. Špízy položíme na plech a polijeme připravenou marinádou, osolíme, event. lehce popepříme a dáme grilovat do trouby při 250st. V polovině grilování otočíme, vyndáme, když okraje ryby začínají zlátnout.
Jako příloha se hodí salát nebo rýže.
Doba přípravy 15 minut, doba grilování 20-25 minut