Pomazánka na chléb
22. 1. 2007
Pomazánka na chléb
Pomazánkám z různých druhů tvarohu, cibulky a bylinek (pažitky) se říkává rozhuda a každá rodina mívá vlastní recept. My jsme sáhli po několika druzích krémových sýrů a k pažitce přidali křupavé nudličky ředkviček.
Ingredience:
- 500 g tvarohu, smetanového sýra, žervé či lučiny (i ve směsi)
- 1 lžíci bílého jogurtu na zvláčnění (nemusí být)
- svazek ředkviček
- svazek pažitky
- sůl a pepř na dochucení
Příprava jídla:
Tvaroh či sýry rozetřete s jogurtem, pokud jsou příliš hutné. Ředkvičky pečlivě omyjte a nastrouhejte na hrubším struhadle. Mírně je osolte a nechte chvíli v misce stát, aby pustily přebytečnou vodu. Spojte se základem a jemně nasekanou pažitkou. Dosolte, případně opepřete podle chuti.Doba přípravy: 15
Počet porcí: 6
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář