Zeleninová polévka
22. 1. 2007
![]() |
|
Ingredience pro přípravu 4 porcí:
1 kostka MAGGI Bujox, 50 g cizrny, 200 g mladé cukety, 70 g mrkve, 125 g smetanového jogurtu, 1 špetka kari koření, 20 g másla, petrželka
Příprava:
Den předem namočenou cizrnu uvaříme pozvolna do měkka. Vaříme pomalu, ne klokotem, porušila by se struktura cizrny.Mladou cukynu opláchneme, rozřízneme podélně a ostrou lžící vydlabeme vnitřek a kůru nakrájíme na asi 7 cm dlouhé tenké nudličky nudličky. Stejně tak nakrájíme očištěnou mrkev a celer.
Do smetanového jogurtu zamícháme na másle zpěněné kari koření, osolíme a promícháme. Do vařící vody rozdrobíme MAGGI bujox, přidáme nudličky celeru a mrkve, uvařenou cizrnu a nakonec nudličky cukyny.
Při podávání do polévky přidáme lžíci ochuceného jogurtu a psypeme sekanou petrželkou.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář