Cizrnová pomazánka
22. 1. 2007
| Cizrnová pomazánka | |||||
![]() |
30 min | 1120 kJ/100 g 1 porce - 35 kJ |
obtížnost ![]() |
||
| Váha 1 porce - 30g | |||||
| Suroviny | 10 porcí | |||
| Instantní cizrnová mouka | 66,6 g | |||
| Horká voda | 133,3 ml | |||
| Rostlinný tuk | 100 g | |||
| Pórek čerstvý | 0,5 cm | |||
| Česnek čerstvý (stroužek) | 0,5 ks | |||
| Hořčice plnotučná (lžíce) | 0,5 ks | |||
| Sůl, Pepř | ||||
| Šťáva z jednoho citrónu | ||||
| Příprava | ||||
Do instantní cizrnové mouky nalijeme horkou osolenou vodu (cca 80 - 90°C) a rozetřeme do hladkého těsta (pasty).
Přidáme najemno nakrájený pórek, utřený česnek, hořčici, pepř, citrónovou šťávu a znovu promícháme. Přidáme postupně tuk a vše vyšleháme do hladkého krému. Místo pórku lze také použít konzervovaného tuňáka, sýr, celer, nebo vařené vajíčko. | ||||

Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář

