Lehký aspik
1. 1. 2007
Lehký aspik

Potřebné suroviny:
1 balíček práškové želatiny (40 g)
2 vejce vařená natvrdo
200 g kuřecí šunky vcelku
400 g sterilované sladkokyselé zeleniny (včetně nálevu)
Postup:
Sterilovanou zeleninu sceďte, nálev ponechte. Množství nálevu doplňte vodou do 400 ml. Ochutnejte a pokud není podle vaší chuti, můžete dosolit, dokyselit, apod. Dejte do hrnce spolu s želatinou a nechte cvíli nabobtnat Mezitím do dvou misek naskládejte na dno vejce, okapanou zeleninu, šunku, tak, aby suroviny tvořily oku lahodící kompozici (aspik ale vypadá dobře i tehdy, pokud se nechcete zrovna výtvarně realizovat). Zahřejte nálev s želatinou a chvíli míchejte až do doby, kdy má kolem 60 stupňů Celsia. Nesmí se vařit ! Nalijte na dno misky s částí surovin a odložte. Přidejte ostatní šunku, vejce a zeleninu a dolijte zbylou tekutinu. Dejte do chladničky na 6 hodin ztuhnout. Poznámka : Do aspiku nemusíte nutně dávat vejce, můžete udělat i čistě zeleninový aspik, můžete použít sýr, nasekané vařené kuřecí maso, krabí tyčinky apod.
Počet porcí: 2
Energie: 740KJ / porce
Sacharidy: 16g / porce
Tuky: 6g / porce
Bílkoviny: 26g / porce
Autor receptu: Michal Kuna jr.
Vloženo: 20.01.2005
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář